Logo Baru IPG

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia buat semua pembaca.

Hari ini aku nak berkongsi Logo IPG yang terbaru yang telah dilancarkan pada pertengahan tahun 2010 ini. Institut Pendidikan Guru atau ringkasnya IPG merupakan satu institusi pendidikan di Malaysia yang melatih para bakal guru. Terdapat 27 buah semua di seluruh Malaysia ini.

Guru mengajar tanpa rasa jemu
Untuk pengetahuan semua, IPG yang dikenali sebelum ini dengan nama “Maktab Perguruan” telah dinaiktaraf dan diperkemaskan bagi membolehkannya mengeluarkan guru-guru pelatih dengan ijazah perguruan dengan kepujian.

Di bawah saya sertakan logo terkini yang digunapakai di seluruh IPG di Malaysia ini. Sila klik kanan pada gambar logo dan save picture as untuk download gambar ini.

Logo IPG Terbaru

Logo IPG Terbaru

Sila download logo IPG di sini
Bagi yang mahu mendapatkan lirik dan lagu rasmi IPG bolehlah dapatkannya di Lagu dan lirik rasmi IPG.

Maklumat lengkap mengenai maksud logo ini akan dikemaskini dalam masa terdekat.

This entry was posted in IPG and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Logo Baru IPG

  1. macam familiar je..

    [Reply]

  2. wanperlis.com says:

    lebih menarik

    [Reply]

  3. smart gak… sapa yang design yerk??

    [Reply]

  4. tak pasti la zikr. Dengar2 hasil dari pertandingan yang dianjurkan.

    [Reply]

  5. ye.. agak menarik dan simple. satu warna je ada.

    [Reply]

  6. Familiar la.. seluruh IPG di Malaysia pakai logo ni

    [Reply]

  7. Bat says:

    Eh, semua maktab pakai logo yang sama? Alahai. Aku pun antara keluaran IPG ni gak, hehe..

    [Reply]

    Fahmi Ibrahim Reply:

    IPG ikut model uitm. Guna 1 logo untuk semua IPG. Nama IPG pun dah lain. IPG diikuti dengan kampus mana2. cth IPG Kampus Kota Bharu, IPG Kampus Teknik dan sebagainya. hehe.. IPG mna dlu ek?

    [Reply]

  8. Lizz says:

    smart and simple.nice lah kirenye.blue color tu cun woo.hehe

    [Reply]

    Fahmi Ibrahim Reply:

    Ok la kan. Tak la buruk sangat. hehe.. Mesti minat biru ni.

    [Reply]

  9. owh… nie kiranya dah official lah nie ek bro…

    [Reply]

    Fahmi Ibrahim Reply:

    Yup anda betul! Baru-baru ni ada perasmian logo baru kat IPG KKB ni. Aku tak hadir sebab masih berinternship di sekolah.

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge